آلومینیوم کامپوزیت
درباره سرویس :
امروزه، سازندگان ساختمان، دیگر مانند گذشته برای نماسازی ساختمانها، محدود به استفاده از مصالحی مانند آجر، سنگ یا سیمان نیستند و مواد زیادی برای نماسازی ساختمان وجود دارد. یکی از نماهای پر کاربرد در نمای ساختمانهای مدرن و امروزی، نمای آلومینیومی است.
نمای آلومینیومی در واقع نمایی از جنس ورق آلومینیوم است که به صورت پنلهای مشخص با ابعادی که توسط طراح تعیین میشود، بر روی دیوار بیرونی ساختمان نصب میشود. نام این نماها از نظر تخصصی، اصطلاحا نمای کامپوزیتی است.
نمای کامپوزیتی برای اولین بار در کشور آلمان ابداع و تولید شد، اما به دلیل نداشتن کیفیت مناسب در آن زمان و وجود محدودیت در طراحی و اجرای آن، مورد استقبال قرار نگرفت. کم کم با پیشرفت تکنولوژی و ظهور مدرنیته در معماری، استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی مورد توجه طراحان و معماران ساختمانی قرار گرفت.
ورق کامپوزیت آلومینیوم از سه لایه تشکیل شده است. این لایهها شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم به ضخامت 3 تا 0/5 میلی متر و یک لایه از مواد پلی اتیلنی به ضخامت ۳ الی ۵ میلی متر هستند. لایه خارجی این نما دارای یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF به منظور تثبیت رنگ است. بر روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیوم نیز لایه فیلم برای محافظت قرار گرفته است.
ورق کامپوزیت آلومینیوم با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیومی لایهها، نوع رنگ به کار رفته در پوسته بیرونی و نوع مواد به کار رفته در لایه میانی، تنوع وسیعی را به این ورقها میدهد. البته جالب است بدانید، که هر کدام از انواع ورقههای کامپوزیتی، کیفیت و کاربرد مشخصی را دارا هستند.
فواید و معایب نمای کامپوزیت
یقیناً بخش مهمی از مشخصات این نما به مزایای آن وابسته است، که به شرح زیر میباشد:
- سبکی و وزن کم (5 تا 8 کیلوگرم در هر متر مربع)
- ایجاد سبکی مدرن و زیبا
- مقاومت بالا در برابر حریق
- عایق حرارتی مناسب
- تنوع رنگی بسیار
- عایق صوتی (فضای خالی پشت ورقهای کامپوزیت و ایجاد خاصیت آکوستیک)
- خاصیت غیرخورندگی و غیرمغناطیسی
- دوام و طول عمر بالا
- ایجاد طرحهای نوآورانه و متنوع حتی در سطوح دشوار و پیچیده (قوسها)
- نصب و مونتاژ سریع
- قابلیت شستشوی راحت و سریع
- پایداری در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت (نور خورشید، اشعه ماوراء بنفش و مواد اسیدی و قلیایی)
- آببندی مناسب جهت هدایت و خروج آب باران بدون نفوذ به زیر نما
برای مشاهده مشخصات سیستم کامپوزیت لینک های زیر را مشاهده فرمائید:
- سیستم ورق کامپوزیت
- انیمیشن آموزشی سیستم ورق کامپوزیت